Marketing Art Home BiH
     
 
 

Rio fruktjuice

Nytt varumärke
– ur intet

Undersökningar

Resultatet

Rio fruktjuice – ny produkt och nytt varumärkeutveckling

Det händer ytterst sällan inom marknadsföring att ett arbete inte är brådskande. Utveckling av nya varumärket Rio var en av få sådana sällsynta möjlighet. Vi hade tillräckligt med tid för att utarbeta varje element i minsta detalj.

Uppdraget var omfattande, eftersom det krävdes att bygga upp ett nytt varumärke – ur intet.

Som vanligt, började det med undersökningar, som visade vilka målgrupp ska varumärket rikta sig till. Efter det, gjördes undersökningar för att bygga up varumärketsplatform.

Nästa i rad var det varumärketsnamn. Det tåg två månader att välja rätt namn från 120 förslag som uppfyllde kriterierna. Till slut, blev det namnet Rio som passade bäst.

Val av logotypen började med 64 olika förslag, som filtrerades till 6 bästa möjliga lösningar. På dem gjörde vi mycket detaljerade tester och nödvandig optimering. Till slut, blev det vald logotypen som visas här.

Tillsammans med slutfasen av testning på logotyper, började vi att testa flaskor och etiketter, så att det visar sig vilken kombination av dessa tre elementer gör bästa jobb. Det var 12 olika flaskor i början, men konsumenterna värderade högst den här som, enligt deras ord, förenade elegans och praktiskhet.

När ursprungliga 84 etiketter filtrerades till 4 mest attraktiva lösningar, optimering av fina detaljer gav en lösning bäst lämpad för att kommunicera nya varumärke, med riktig tropisk känsla, som tar konsumenten till Rio de Janeiros stränder.

Vår avdelningen specialiserad för utveckling av alkoholfria drycker, i samarbete med leverantörer av råvaror, var ansvarig för produktens egenskaper – smak, färg, viskositet, konsistens osv.

Efter 15 månader på fältet och efter att vi hade frågat över 16.000 konsumeter om deras åsikt, hade vi en ny vinnare – varumärket Rio med alla sina stödjande element.

Till slut, utvecklade vi en kommunikationsplan, som hjälpte oss att göra en framgångsrik lansering på Bosniska marknaden.
 
Marketing Art Home BiH